Ministar policije Aleksandar Vulin obišao Policijsku upravu Pirot: Država intenzivno jača kapacitete policije, ali i ulaže u obuku kadrova – VIDEO

06.04.2022. 15:37

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom obilaska Policijske uprave u Pirotu da naša država na čelu sa ponovo izabranim predsednikom Vučićem jača kapacitete policije, ulaže u opremu, naoružanje i vozila, ali da prvenstveno ulaže u ljude, u obuku policijskih službenika koji su nosioci borbe protiv kriminala.  

Načelnik Policijske uprave u Pirotu Dejan Tošić i rukovodioci ove policijske uprave referisali su ministru policije Aleksandru Vulinu o stanju bezbednosti u Pirotskom okrugu i predstavili dalje planove i aktivnosti koji će doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti građana. 

„Pirot je miran i bezbedan grad zahvaljujući Piroćancima koji vole svoju Srbiju i poštuju zakon, kao i predanom radu policije. Zadovoljan sam što je policija u ovom gradu krajem 2021. godine dobila novu snagu, mlade ljude, 12 mladih pripadnika policije poteklih iz Centra za osnovnu policijsku obuku koji će zajedno sa svojim iskusnijim kolegama brinuti o bezbednosti svojih sugrađana. 

Naša država intenzivno jača kapacitete policije, ulaže u opremu, naoružanje, vozila,  gradi i obnavlja policijske stanice i ispostave, ali naša država prvenstveno ulaže u ljude, u kadrove, u njihovo znanje, obuku i edukaciju, jer su upravo oni glavni nosioci borbe protiv kriminala hrabri i obučeni policijski službenici koji uživaju naše puno poverenje i poštovanje”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, nakon obilaska Dežurne službe i razgovora sa policijskim službenicima Policijske uprave Pirot. 

„Područje koje pokriva Policijska uprava Pirot bezbedno je i sigurno, a zahvaljujući marljivom radu naših policajaca, za prva tri meseca, rasvetljenost krivičnih dela iznosi, čak 72,5 odsto. Visok procenat rasvetljenosti krivičnih dela, šalje vrlo jasnu poruku da nećemo stati dok ne pronađemo svakog ko vrši krivična dela i remeti i ugrožava svakodnevni život Piroćanaca. Pojačanim pozorničkim i patrolnim delatnostima u ovom periodu na delu je uhvaćeno 14 učinilaca krivičnih dela, što je sedam više nego u istom periodu 2021. godine”, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je tokom razgovora sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem istakao da je uspešna saradnja policije i lokalne samouprave rezultirala većoj bezbednosti građana Pirota.  

Ministar Vulin zahvalio se Opštini Pirot koja je tokom 2021. i 2022. godine obezbedila značajna sredstva za potrebe  saobraćajne policije i bolju kontrolu saobraćaja. 

„Veliko hvala Opštini Pirot koja je i u 2022. godini opredelila značajna sredstva za nabavku tehničke opreme za neposrednu kontrolu saobraćaja za potrebe Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Pirotu. Najsavremenije patrolno vozilo, svaki droga test koji ste obezbedili, prsluke i drugu opremu, doprineće većoj bezbednosti građana u saobraćaju”, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odao je poštu i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim  službenicima Policijske uprave Pirot.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu