MUP će kontrolisati da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavlјanja organizovanog prevoza dece

14.04.2022. 11:05

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u cilјu zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblјa u narednom periodu kontrolisati da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavlјanja organizovanog prevoza dece, imajući u vidu da predstoji period učestalijih đačkih ekskurzija i rekreativne nastave.

Podsećamo da je organizator prevoza dužan da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača autobusa i broju prijavlјene dece i drugih lica koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da izvrši kontrolu svih autobusa i vozača.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova dosledno će kontrolisati da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve uslove propisane Pravilnikom o načinu obavlјanja organizovanog prevoza dece i neće dozvoliti otpočinjanje prevoza dece dok ne budu ispunjeni svi propisani uslovi. Takođe, biće intenziviran nadzor u sedištima prevoznika, kako bi se sprečile i sankcionisale nepravilnosti koje su utvrđene u prethodnom periodu.

U slučaju saznanja da škole kao organizatori đačkih ekskurzija nisu blagovremeno obavestile Ministarstvo unutrašnjih poslova o realizaciji ekskurzije, biće obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu