Tigar Tyres: Dobro poslovanje u 2021. uprkos izazovima – video

20.04.2022. 12:29

Pirot, 19. maj 2022. god. U susretu sa partnerima iz lokalne zajednice i predstavnicima medija, Tigar Tyres je tradicionalno predstavio rezultate za prethodnu godinu, kao i planove za 2022.
Prema rečima direktora fabrike Igora Zyemit-a i prethodnu godinu su obeležili Covid pandemija i nestašica prirodnog kaučuka, ali, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih timova, otežani uslovi poslovanja nisu imali većeg uticaja na poslovanje Tigar Tyres-a.
-Najveći izazov u godini iza nas bio je da uspostavimo ravnotežu između zahteva kupaca, sanitarnih ograničenja, krize u lancu snabdevanja i naših industrijskih ambicija, ali najpre – da sačuvamo ljude. Zahvaljujući duhu MADE IN TIGAR TYRES ispunili smo sve naše obaveze. Bili smo agilni i proaktivni i industrijalizovali smo nove dimenzije pneumatika, rekao je Zyemit, ukazavši na to da fabrika, kao deo Michelin grupe nastoji da i u 2022. napravi najbolji balans između razvoja ljudi, očuvanja životne sredine i ostvarenja ekonomske performance, odnosno 3P – People (ljudi), Planeta i Profit.
– Uspeli smo da održimo nivo performansi i servis prema internim i eksternim kupcima na zadovoljavajućem nivou, rekla je Milena Tošić, finansijska direktorka, posebno predstavivši projekat podrške lokalnoj zajednici Growing together.
-Projekat podrške lokalnoj zajednici je pokrenut 2012. sa prvom velikom investicijom Michelin grupe i podrazumeva 10 godina podrške okruženju u ključnim oblastima: obrazovanje, zdravstvo, bezbednost u saobraćaju i zaštita životne sredine. Pored ostalog, u 2021. kompanija je podržala kupovinu automatske stanice za merenje prisustva sumpor-dioksida u vazduhu, donirala finansijsku pomoć gradu od milion dinara za saniranje posledica poplave. Opštoj bolnici Pirot, kompanija je donirala namensko vozilo za bolje uslove transporta pacijenata sa dijalizom a organizaciji Crvenog krsta u Pirotu je obezbeđeno neophodno vozilo za pružanje usluga udaljenim korisnicima, navela je Milena Tošić.
Zoran Kostić, direktor Sektora ljudskih resursa, govorio je o Tigar Tyres-u kao o najvećem poslodavcu u ovom delu Srbije, istakavši da je uprkos pandemiji i opštoj socijalnoj klimi fabrika ne samo očuvala radna mesta, već da je zahvaljujući brojnim projektima koji su u toku, povećan broj zaposlenih:
-Zajedno sa kolegama iz agencije brojimo više od 4200 zaposlenih u Tigar Tyres-u, a posebno smo ponosni na povećanje feminizacije – preko 15% žena, više od 12% u proizvodnji. Razvoj karijere predstavlja osnovu našeg napretka, a skoro svaki zaposleni je tokom godine prošao bar jedan trening. Nastavljen je trend nagrađivanja zaposlenih za ostvarene rezultate, a proširena je i paleta benefita za zaposlene, istakao je Kostić.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu