Suočite se sa svojim fobijama na Festivalu Internacionalnog Studentskog Teatra u Pirotu

05.05.2022. 09:49

Pod sloganom FOBOFOBIJA- STRAH OD STRAHA održaće se 17. po redu izdanje Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST) koji tradicionalno svake godine organizuju studenti i studentkinje Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture sa Fakulteta dramskih umetnosti. Ove godine, prepoznajemo da strah može da bude i kreativno žarište – pokretač ideja, nove borbe, pa tako i novih pozorišnih formata, zato se od 7. do 16. maja, prvi put od osnivanja, FIST organizuje na prostoru Beograda, Pirota, Novog Pazara i Zrenjanina i to u skladu sa konceptom zelene tranformacije, ali u do sada u neviđenom formatu karavana.

U glavnom programu učestvovaće šest predstava iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Severne Makedonije, Češke, sa novosadske Akademije umetnosti kao i FIST produkcija. Prateći program baviće se interaktivnom izložbom, ekološkim radionicama, tribinama o učešću mladih u kulturi, radionicama o pozorišnim procesima, a publika će imati priliku da se suoče sa svojim fobijama na našoj tabli straha koja će biti postavljena u svakom gradu.
FIST17 biće otvoren predstavom “Tamo gde pevaju”, reditelja Đorđa Nešovića, a po tekstu Filipa Grujića. Predstava će nakon ceremonije otvaranja biti realizovana u filmskom studiju DownTown, Viline vode bb, sa početkom u 19.30h.

Sve informacije o festivalu mogu se pronaći na FIST mobilnoj aplikaciji dostupnoj na IOS platformama App store i Google play, prvoj studentskoj festivalskoj aplikaciji, kao i na zvanicnom vebsajtu festivala, Instagram, Facebook i Youtube platformama.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu