Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe u Pirotu

19.05.2022. 10:41

Svakom od nas je ponekad potrebna dodatna podrška kako bismo napravili prve korake u ispunjenju naših ciljeva. Svesni problema s kojima se mladi suočavaju prilikom započinjanja i odabira karijere, Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK) pokreće novi projekat pod nazivom – Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe.

Kao ponosni članovi Youth Hub – Western Balkans and Turkey grupe, uz finansijsku podršku Evropske Unije i Fondacije Ana i Vlade Divac ASK sprovodi projekat Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe.
Cilj projekta je da osnaži mlade iz NEET grupe da naprave prve korake u svojoj karijeri i da započnu sopstvene biznise, kao i da ih edukujemo i informišemo o osnovama preduzetništva. Kroz jednodnevne radionice, ali i mentorskom podrškom, radićemo direktno s mladima iz Šapca, Leskovca, Pirota i Čačka, a potom pokrenuti i platformu za učenje koja će biti javno dostupna, a vezana za teme preduzetništva i zapošljivosti mladih.

Učestovanje u projektu je višestruko korisno i besplatno. Radionice će se sprovesti u subotu 28. maja i prostorijama Job Info Centra (Bogojavljanska 3) u Pirotu. Prijave su otvorene do srede 23. maja i to putem sledećeg linka – https://forms.gle/gxrxeJyarPVKz41N7.

NEET populaciju čine mladi koji su nezaposleni, nisu u procesu obrazovanja ili obuke. Drugim rečima, to su mladi od 17 do 30 godina koje se ne nalaze u obrazovnom procesu, niti svakodnevno obavljaju posao. Među mladima nezaposlenost predstavlja jedan od najrasprostranjenijih problema, saopštavaju iz Asocijacija za afirmaciju kulture.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu