Turistička organizacija Pirot uspešno prezentovala turističke potencijale na Beogradskom Manifestu – video

30.05.2022. 13:30

Veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija – Beogradski Manifest, 8. po redu, organizovan je na atraktivnoj Sava promenadi. Ovaj trodnevni porodični festival održan je u periodu od 27. do 29. maja i bio je prilika da turističke organizacije Srbije prikažu svoje potencijale.
Na ovom festivalu godinama unazad učestvuje i Turistička organizacija grada Pirota koja se je nakon dvogodišnje pauze opet, sa velikim uspehom, predstavila posetiocima. Predstavnici Pirota prezentovali su brendove poput Peglane kobasice, kačkavalja i ćilima, ali i svoje smeštajne kapacitete. Ovom prilikom najavljeni su i predstojeći događaji u kojima Turistička organizacija Pirot učestvuje.
Novaković dodaje da je u planu da se za dan grada Pirota, krajem avgusta, organizuje Svetski festival ćilima“ u Pirotu. Tradicionalni „Festival Sira i kačkavalja“ planiran je za drugu polovinu septembra. Uprkos promenljivom vremenu za vreme trajanja Beogradskog Manifesta, Beograđani su pokazali veliko interesovanje za štand Pirotske organizacije. Priustvo na ovakvim promotivnim dešavanjima je, kaže Novaković, doprinelo da Pirot iz godine u godinu beleži sve veći broj poseta.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu