PU “Čika Jova Zmaj” obeležava Medjunarodni dan deteta pod sloganom „Ne postoji ništa veće od dečije sreće“

01.06.2022. 08:20

Međunarodni dan deteta se u monogim zemljama obeležava 1. juna svake godine, koji je ustanovljen na Ženevskoj svetskoj konferenciji o dobrobiti dece 1925. godine, a zvanično usvojen u Međunarodnoj zajednici 1950. godine, uključujući i Republiku Srbiju.
Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja u PU „Čika Jova Zmaj“ se odlučio da od ove godine, obeležava ovaj datum, kao dan dece, dečije igre i sreće, nasuprot nasilju. Proslava Međunarodnog dana deteta je povod da se istakne i govori o dobrobiti dece, društvenoj brizi o njima, socijalnoj i porodičnoj zaštiti, zaštiti od raznoraznih zloupotreba, zanemarivanja, diskriminacije, zlostavljanja, kao i o različitim mehanizmima zaštite i podrške deci.
Tim za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kao i svi učesnici u Vaspitno-obrazovnom radu u PU „Čika Jova Zmaj“, daju doprinos i angažuju se svakodnevno ukazujući na značaj zaštite dece od nasilja kroz preventivni rad i program, kao i na to, da svaki dan treba biti posvećen deci i njihovoj dobrobiti jer „Ne postoji ništa veće od dečije sreće“.
Cilj manifestacije je da se organizuju druženja dece i da se skrene pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na to da svako dete zaslužuje jednaku šansu da bude srećno, zadovoljno, voljeno i sigurno, jer nema dobre zajednice i kvalitetnog društva bez srećne dece.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu