Mihajlovićeva sa predstavnicima EPS-a i Grada Pirota: Dogovorene mere za rešavanje problema u vezi sa ispuštanjem vode iz HE Pirot – video

26.07.2022. 17:05

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima JP EPS i Grada Pirota o problemu ispuštanja vode iz HE Pirot koje značanije utiče na vodostaj Nišave i gradsko kupalište na ovoj reci. Na sastanku su dogovorene i konkretne mere kojima će se rešiti ovaj dugogodišnji problem.

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike za inspekcijske poslove Zoran Pavlović rekao je da je dogovoreno da Grad Pirot i HE Pirot uspostave saradnju tako što će propisati proceduru i način obaveštavanja građana u svim režimima rada ove hidroelektrane.

“Ministarstvo će kontrolisati sprovođenje ovog dogovora, kao i datih procedura i uputstava”, rekao je Pavlović.

Dragan Stanković, direktor Sektora za održavanje i naknadna ulaganja u postojeća sredstva HE i OIE u EPS, objasnio je da je na sastanku dogovoreno da HE Pirot koristi kompenzacioni bazen 1 u skladu sa pravilima o korišćenju, kao i da se uspostavi dnevna komunikacija između predstavnika hidroelektrane i Grada Pirota kako bi građani bili informisani o statusu rada ovog energetskog objekta i njegovog angažovanja.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, rekao je da je na sastanku, koji je održan na inicijativu potpredsednice Vlade, pokrenuto rešavanje ovog dugogodišnjeg problema za grad Pirot, uključujući dogovor u vezi sa korišćenjem kompenzacionog bazena prilikom ispuštanja vode koje je važno za bezbednost i uspostavljanjem sistema komunikacije obaveštavanja javnosti u vodostaju.

“Takođe, dogovorili smo se i da iznađemo trajno rešenje o načinu upravljanja i korišćenja kompenzacionog bazena 2 u Pirotu”, dodao je Colić.
Tekst preuzet sa sajta Ministarstva rudarstva i energetike

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu