JP „Putevi Srbije”: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja tokom vikenda

26.08.2022. 13:58

JP „Putevi Srbije” obaveštava javnost da se, zbog povratka građana sa godišnjih odmora, tokom predstojećeg vikenda očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji.

Iz ovog preduzeća navode da spremno i organizovano dočekuju predstojeći vikend: intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine, za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine (ENP) su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, mogu da se informišu u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Detaljne informacije o stanju na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije” na linku: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/stanje-na-dr%C5%BEavnim-putevima

Iz JP “Putevi Srbije” apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu