Na Gradini sprečen pokušaj krijumčarenja robe vredne 55.000 evra

26.09.2022. 10:35

Carinici graničnog prelaza Gradina sprečili su pokušaj krijumčarenja novih laptop računara i francuskih parfema, čija je vrednost procenjena na oko 55.000 evra, saopštila je Uprava carina.
Prekršaj je otkriven kada se na izlaznoj strani za redovnu kontrolu prijavio autobus stranih registarskih oznaka, kojim su svega tri putnika i trojica vozača putovala iz Nemačke ka Turskoj.
Iako su putnici i vozači prethodno tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, autobus je ipak izdvojen za detaljan pregled i tom prilikom je u njegovoj unutrašnjosti pronađeno šest torbi u kojima je bila pomenuta neprijavljena roba.
Najpre su kod zadnjih sedišta u autobusu pronađene tri torbe sa ukupno 25 različitih laptopova robne marke “HP”, ukupne vrednosti oko 39.000 evra.
Potom su i ispod sedišta otkrivene još tri torbe u kojima su bila 52 originalna francuska parfema robne marke “Maison Francis Кurkdjian”, čija je vrednost prema cenama koje su bile na svakom pojedinačnom pakovanju, procenjena na oko 16.000 evra.
Кao vlasnik krijumčarene robe prijavio se jedan od vozača, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su otkriveni laptopovi i parfemi privremeno zadržani.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu