Narodna biblioteka obeležava oktobar-mesec knjige i pisane reči

10.10.2022. 10:32

Narodna biblioteka Pirot obeležavanje Oktobra – meseca knjige i pisane reči, započela je nizom aktivnosti organizovanim tokom Dečje nedelje. Dečje odeljenje Biblioteke na Zatvorenom bazenu najpre su posetili učenici škole u Staničenju. “Šta detetu treba da poraste do neba” saznali su mališani uz pomoć učiteljica Snežane Aleksić i Snežane Minić i profesorke Dragane Jovičić. Deca su na tabli prijateljstva pisala svoje želje, misli, lepe reči, a kroz fond su ih provele bibliotekarke Julijana Božić i Mirjana Ćirić.
Bibliotekarka Marija Šarović se družila sa najmlađom grupom dece u vrtiću “Lane”. Uz čitanje priča, recitovanje, igru, pesmu, pričalo se o lepom ponašanju, biblioteci, puževima i drugim važnim temama koje su se same nametale deci. Tom prilikom vaspitačice Vesna Tošić i Jasna Jovanović podelile su roditeljima brošure o važnosti i dobrobiti čitanja u najranijem uzrastu.
Za sam kraj Dečje nedelje Narodna biblioteka je u saradnji sa Udruženjem “Milica” organizovala prezentaciju o kulturni spomenicima u gradu, znamenitim ličnostima, česmama i drugim zavičajnim temama. Dečja nedelja završena je šetnjom učenika četvrtog razreda OŠ “Vuk Karadžić” koji su obišli sve ove znamenitosti.
Obeležavanje Meseca knjige, Narodna biblioteka Pirot nastavlja organizovanjem promocije pesničke zbirke “Blago carice Radovanice” Ljiljane Pavlović Ćirić u utorak 11. oktobra, a potom će uslediti i predstavljanje višestruko nagrađivanog romana “Petlja” Dejana Aleksića (sreda, 19.10.) i izdanja Biblioteke “Zaglavljeni u vremenu” autora Negoslava Đorđevića (četvrtak, 20. oktobar).
Narodna biblioteka Pirot akciju započetu tokom Dečje nedelje – učlanjenje u bilioteku po promitivnim cenama, nastavlja do kraja oktobra, kada će svi sugrađani moći da se učlane ili obnove članstvo sa popustom od 50% na regularnu godišnju članarinu. Za sam kraj oktobra planiran je, nakon dve godine pauze, organizovani odlazak bibliotekara Pirotskog okruga na Međunarodni sajam knjiga u Beogradu.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu