Gimnazija Pirot različitim aktivnostima obeležava 143 godine postojanja i rada

17.10.2022. 12:30

Gimnazija Pirot 23.oktobra navršava 143 godine postojanja i rada. Jubilej vredan divljenja i poštovanja. Mnogo je učenika, divnih, predanih ljudi, profesora i radnika škole, posvećenih i odgovornih direktora, dalo nemerljiv doprinos u oblikovanju obrazovane, kulturne mladeži, i duhovne elite našeg kraja. Svi oni pronosili su i pronose ime i slavu Gimnazije i Pirota širom naše zemlje i sveta. Simbol obrazovanja pirotskog kraja iznedrio je svetske prvake u matematici, akademike, naučnike, lekare, brojne univerzitetske profesore, gradonačelnika, načelnike okruga, direktore drugih škola, obrazovnih i ustanova kulture, mnogih preduzeća i kompanija, stručnjake u različitim oblastima.
U čast Školi, svim nekadašnjim i sadašnjim učenicima i profesorima, pripremili smo sadržajne, kvalitetne i zanimljive aktivnosti i manifestacije kojima slavimo njen jubilej. Jer…naša priča se ne završava. Ona traje, kroz usud novog vremena i savremenih tokova prosvećivanja i života. U našim učionicama i za našim računarima stasavaju nove generacije uspešnih i odgovornih ljudi.

– Utorak, 18.oktobar, do kraja polugodišta: „Školi u čast, Andriću za večnost“- izložba učeničkih radova i fotografija u holu škole (realizator- profesor Miodrag Kutlešić sa učenicima)

– Sreda, 19.oktobar: „Andrićevski znakovi pod gimnazijskim svodom“- interaktivni časovi scenskih, audio-vizuelnih umetnosti i srpskog jezika i književnosti (realizatori- profesori Biserka Kostić, Miloš Sokolović i Marko Filipović sa specijalizovanim odeljenjem za scenske i audio-vizuelne umetnosti drugog razreda)

– Četvrtak, 20.oktobar: „Mostovi u delima Ive Andrića“-debata (realizator-profesor Suzana Jovanović i učenici 4/2)

– Petak, 21.oktobar: Revijalna odbojkaška utakmica učenika 4.razreda-devojčice : dečaci (profesor Dragan Jovanović); Međuodeljenjska rukometna utakmica-devojčice 3.razreda i Međuodeljenjska košarkaška utakmica-dečaci 3.razreda (profesori Zoran Jocić i Tomislav Aleksić)

– Subota, 22.oktobar: Svečana akademija „Priča teče dalje, i pričanju kraja nema“-umetnički program u izvođenju učenika Gimnazije Pirot (program pripremili: Aktiv profesora srpskog jezika i književnosti, Aktiv profesora stranih jezika i Aktiv profesora umetnosti)

– Ponedeljak, 24.oktobar: „Gimnazija Pirot-duh savremenosti i tradicije na jednom dlanu“- prijem za učenike nagrađene povodom jubileja

– Utorak, 25.oktobar: Kviz/radionica na francuskom jeziku (realizator- profesor Ivica Panić i odeljenje 3/4)

– Sreda, 26.oktobar: „Jer pripovedač i njegovo delo ne služe ničem ako na jedan ili na drugi način ne služe čoveku i čovečnosti“- književno veče- gimnazijalci čitaju i govore svoje tekstove

– Petak, 28.oktobar: „Hranimo se zdravo i mi, budimo humani svi“ (humanitarna akcija Đačkog parlamenta, prikupljanja voća, povrća i zdrave hrane za korisnike Crvenog krsta, koordinator- profesor Aleksandra Zdravković)

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu