Javni poziv za učešće u obuci za rad u IT industriji

17.10.2022. 12:27

Projekat „Uspostavljanje IT trening centra u Pirotu“ realizuje se kroz javno – privatno partnerstvo između Grada Pirota, ZIP centra za mlade-biznis inkubatora d.o.o. Pirot, Udruženja građana „Osveženje“, privatnog partnera kompanije ”Resolutesa” i Programa Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.
U okviru programskog dela predviđene su obuke za rad u IT industriji. Ove obuke podrazumevaju obuku na radnom mestu u okviru kompanije „Resolutesa”. Obuka podrazumeva realizaciju aktivnosti po unapred pripremljenom planu i programu uz mentorsku podršku iz kompanije i realizovanje obuke na radnom mestu u realnim uslovima i na realnim zadacima.
Teme koje će posebno biti obrađene na obuci su: 1. Osnove Javascript, 2. Osnove MS SQL, 3. Osnove web tehnologija , 4. Kako napraviti web stranicu (osnovni), 5. IT u poslovanju razvoj životnog ciklusa Sistema, 6. Uloge u IT.
Cilj ove obuke jeste da nakon treninga polaznici steknu osnovna znanja i veštine za samostalni rad ili rad uz mentora i dobiju prilike da rade za uspešne IT kompanije u okviru navedene oblasti.
Početak realizacije i trajanje obuka
Obuke će otpočeti sa realizacijom u mesecu novembru, nakon odabira potencijalnih polaznika. Trajanje obuke je dva meseca, od kojih je jedan mesec teorijska obuka sa mesečnim fondom od osam časova (dva časa nedeljno), a jedan mesec kroz praktični rad u kompaniji. Nastava će se održavati u skladu sa kalendarom predavača i polaznika.
Ko može da konkuriše
Za ovu obuku mogu se javiti nezaposleni kandidati i kandidatkinje iz Pirota i okoline, koji poseduju osnovno znanje engleskog jezika, osnovno znanje rada na računaru i interesovanje za rad u IT sektoru. Obuka je za sve polaznike besplatna, i nju finansiraju partneri u projektu.
Način konkurisanja
Potencijalni kandidati i kandidatkinje mogu konkurisati putem elektronske pošte na mail zipcentar@gmail.com gde će uz prijavu priložiti svoj CV i motivaciono pismo. Takođe, kandidati mogu konkurisati i neposredno u JOB INFO CENTRU na adresi Pirot, Bogojavljanska br.3. Ukoliko je kandidatima potrebna asistencija u izradi radne biografije i izradi motivacionog pisma istu mogu dobiti od strane karijernih savetnika u Job info centru bez ikakve naknade.
Rok za podnošenje prijava je do 21.10.2022.godine, odnosno ovaj poziv traje pet dana od dana objave.
Ostale informacije
Sve informacije o projektu i ovom javnom pozivu mogu se dobiti u JOB INFO CENTRU, telefon 010 501 820, ul. Bogojavljenska br.3

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu