Pirotska džudistkinja Sofija Jovičić peta na Prvenstvu Države

23.10.2022. 14:09

Sofija Jovičić osvojila je peto mesto na Prvenstvu Srbije za mlađe kadete, koje je danas održano u Beogradu. Na Prvenstvu Države za mladiće i devojke rođene 2007. i 2008. godine učestvovalo je 218 džudista iz 56 klubova Srbije. Pirotski džudo klub „Ipon 010“ predstavljalo je troje džudista – Sofija Jovičić, Ognjen Petrović i Lazar Potić.
„Očekivala sam medalju, ali sam zadovoljna i petim mestom jer je konkurencija u mojoj kategoriji, od 57 do 63 kilograma, bila najjača. Pripremali smo se puna dva meseca za ovo prvenstvo, pa je peto mesto rezultat napornog rada i treninga. Za mene je ova godina bila izuzetno teška, jer sam promenila i uzrasnu i težinsku kategoriju. U kadetskoj konkurenciji protivnici su mnogo jači, a tehnike zahtevnije. Zato je ovo odlično iskustvo za sledeću sezonu, u kojoj očekujem još bolje rezultate“, izjavila je Sofija Jovičić, neposredno po završetku Prvenstva Države za mlađe kadete.
„Još jedno peto mesto u Državi je izuzetan uspeh za naš klub „Ipon 010“, jer džudista mora da uloži puno rada i napora da bi se takmičio sa najboljima u svojoj kategoriji. Sofija je imala izuzetnu energiju i borbenost, a bronzanu medalju je izgubila posle trećeg šida, odnosno sudijske opomene. Trudićemo se da ispravimo sve greške i da se još bolje pripremimo za predstojeću sezonu. Takođe sam zadovoljan i nastupima Ognjena i Lazara. Obojici su ovo prve borbe u kadetskoj konkurenciji. Ognjen je uspeo da zabeleži i pobedu u prvom kolu, ali je ostao bez repasaža. U njihovim težinskim kategorijama bila je najjača konkurencija na Prvenstvu Države. Za medalju se borilo više od trideset džudista“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.
Pirotski džudisti do kraja godine pripremaće se za polaganje za pojaseve i međunarodni turnir u Sofiji.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu