Uvedena vanredna situacija na delu teritorije Pirota – škole, vrtići i institucije neće raditi sutra

25.12.2022. 23:05

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije obratio se večeras na konferenciji za novinare u prostorijama Policijske uprave Pirot, saopštivši da je, zbog curenja amonijaka nakon iskliznuća vagona teretnog voza na delu pruge kod Sopotskog hana, uvedena vanredna situacija na delu teritorije grada Pirota. Vasić je izjavio da je ekipa koja može da sanira curenje amonijaka stigla u Pirot i očekuju se dalje infomacije. Prve preporuke građanima su objavljene, a glavna je da ljudi ne izlaze iz domova, ne uključuju klima urađaje i ne otvaraju prozore kako ne bi ulazio spoljni vazduh, kazao je Vasić. On je rekao da sutra škole i PU “Čika Jova Zmaj” iz predostrožnosti neće raditi u prepodnevnoj smeni, verovatno i popodnevnoj.
Na preporuku Gradskog štaba za vanredne situacije, Tigar Tajers i Tigar AD obustavili su rad u trećoj smeni i sutra u prepodnevnoj smeni, rekao je Vasić. On je dodao da je iz Doma zdravlja Pirot stigla informacija da se sa lakšim simptomima trovanja javila 51 osoba, a sedmoro njih je transportovano u Niš.
Vasić je istakao da očekuje da se situacija tokom noći stabilizuje i da vetar razveje oblak amonijaka, ali da je loša vest da se verovatno jedan vagon survao u Nišavu, što znači da će verovatno biti posledica za biljni i životinjski svet nizvodno od mesta događaja.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu