Sastanak na temu otvaranja FON- a u Pirotu

30.03.2023. 20:51

Prijem za delegaciju predstavnika kabineta premijerke Ane Brnabić, Ministarstva prosvete i Univerziteta u Nišu održan je danas u kabinetu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića. Glavna tema bila je otvaranje FON-a u Pirotu, koji bi bio deo Univerziteta u Nišu. Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Miloš Colić, Jovana Radonjić,  šefica Jedinice za implementaciju strateških projekata pri Kabinetu premijerke i savetnica za obrazovanje, Nebojša Ranđelović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete i obrazovanja i rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Dragan Antić, koji je i profesor na Elektronskom fakultetu u Nišu.
IMG-b461ce6a63dca46ab87f255d8ba7082b-V
Gosti su upoznati sa potencijalima Pirota kao regionalnog centra koji ima kapacitete za kvalitetno bavljenje naukom. Gradonačelnik Vasić je pomenutu delegaciju upoznao sa činjenicom da je ova inicijativa velika  razvojna šansa za Pirot i od posebne važnosti za mlade i perspektivne Piroćance.

Po rečima gradonačelnika Vasića,  Pirot će biti grad u koji mladi dolaze a ne grad iz koga mladi odlaze.

Naglašeno je da i lokalna privreda ima potrebe za kadrovima koje obrazuje Fakultet organizacionih nauka.

-Na ovaj način ostvarićemo jednak pristup kvalitetnom obrazovanju svih mladih ljudi u regionu-zaključak je sastanka u kabinetu gradonačelnika Vasića. Na sastanku je naglašeno i da je otvaranje fakulteta u Pirotu, tipa FON-a, ujedno i strateški cilj države Srbije koja teži jačanju lokalnih samouprava i ravnomernijem razvoju Srbije.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu