Pirotski dzudisti okitili se medaljama na međunarodnom turniru u Brusu

15.04.2023. 20:22

Milica Sandić i Vuk Tošić, osvojili su zlatne medalje, Mia Nikolić, Sara Rakić, Luka Golubović i Mihajlo Nešić srebrne, a Teodora Petrović, Nikola Đurov, Ognjen Veljić i Luka Stojanović bronzane medalje na međunarodnom turniru „Srđan Čolić“ koji je danas održan u Brusu.
Na turniru je učestvovalo više od 300 takmičara, iz tridesetak klubova, a pirotski Džudo klub „Ipon 010“ predstavljalo je 15 džudista u tri uzrasne kategorije – stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i starije devojčice i dečaci.
-Još jedan dobar nastup na turniru u Brusu. Većina džudista pokazala je sjajan borbeni duh i dobru tehniku. Posebno bi želeo da pohvalim ženski deo ekipe. Milica Sandić, starija poletarka, prosto je briljirala u kategoriji do 28 kilograma. Vuk Tošić, kod mlađih dečaka, danas je pokazao da se vredan i uporan rad isplati. Svi naši džudisti ponovo su demonstrirali vrhunski fer plej, odnosno poštovanje protivnika, što je i glavna odlika ovog olimpijskog sporta,kaže Danilo Drašković, trener džudo kluba “Ipon 010”, neposredno po završetku turnira.
Trener Drašković dodaje da klub u narednih dvadesetak dana očekuje pet značajnih takmičenja.
-Za naše džudiste nema odmora. Sezona je u punom jeku i uveren sam da će pirotski džudisti tek osvajati medalje, zaključuje trener Danilo Drašković.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu