Opština Čajetina i Grad Pirot najavili saradnju u oblasti sporta, kulture i turizma – video

01.09.2023. 14:44

Na poziv Organizacionog odbora 12.Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru, Grad Pirot je bio gost manifestacije i partner festivala. Na festivalu je prikazan dokumentarni film „ Pirot, moj grad “ znamenitog Piroćanca Svetislava Pešića. Ispred lokalne samouprave festivalu su prisustvovali Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada i Bojan Ranđelović, gradski većnik.
„Ovaj film je bio povod da budemo pozvani i prepoznati kao sredina u kojoj se jako puno uložilo u sportsku infrastrukturu. Ovo je bila prilika da se učesnici festivala i predstavnici Opštine Čajetina upoznaju i sa turističkim potencijalima i kulturno -istorijskim nasleđem Pirota i okoline “ istakla je gospođa Dimitrijević.
Domaćin festivala predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić je izrazio spremnost za saradnju dve lokalne samouprave u oblasti turizma, sporta ,
kulture i gastronomije.
Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, konstatovao je da festival sportskog filma, kao prateću aktivnost ima i razvijanje saradnje između gradova i opština . Sa gradom Pirotom je ta saradnja moguća u oblasti turizma i tradicionalnih etno i prehrambeno-prerađivačkih proizvoda.
Upoređujući opštinu Čajetina i grad Pirot, Bojan Ranđelović je istakao da postoje sličnosti ove dve destinacije, misleći na Zlatibor i Staru planinu , ali i brendove kao što su zlatiborska pršuta i pirotska peglana kobasica. To mogu biti dobri mostovi saradnje između lokalnih samouprava.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu