Sedam medalja za džudiste Pirota na turniru u Aleksincu

04.09.2023. 12:35

Mia Nikolić osvojila je zlatnu, Teodora Petrović srebrnu medalju, a Katarina Nacić, Tara Krstić, Staša Rakić, Sofija Jovičić i Marko Nikolić, bronzana odličja na međunarodnom turniru koji je danas održan u Aleksincu. U kategorijama mlađe devojčice i dečaci, starije devojčice i dečaci i kadeti na borilišta je izašlo dvanaestoro džudista kluba „Ipon 010“.
„Ovo su odlični rezultati i nadam se da najavljuju dobar nastavak uspešne sezone. Nisu svi džudisti pokazali zavidnu formu, ali tek smo na početku priprema, pa imamo vremena da ispravimo sve greške. Ženski deo ekipe, ovoga puta pokazao je da je u boljoj formi. Ekipa mlađih devojčica osvojila je prvo mesto na turniru. Uspeh je odličan jer je konkurencija na ovom takmičenju bila neverovatno jaka, ne samo zbog činjenice da su došli džudisti iz 6 zemalja Evrope, već i zbog velikog broja džudista iz najjačih srpskih klubova. Zlatna medalja Mie Nikolić me posebno raduje jer je to rezultat napornog rada i potvrda da je među najboljima u Srbiji u svojoj kategoriji. Još tri takmičara su bila u konkurenciji za bronzanu medalju, ali danas nisu imali dovoljno sreće, a tome je kumovalo i nekoliko spornih sudijskih odluka. Ovaj turnir je odlična priprema za prvenstva za mlađe i starije devojčice i dečake koja nas očekuju u septembru i oktobru.” rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.
Na međunarodnom turniru koji je danas održan u Aleksincu učestvovalo je skoro 400 džudista iz šest evropskih zemalja i 55 klubova.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu