Mia Nikolić vicešampionka Države u džudou Najveći uspeh pirotskog džudo kluba

03.10.2023. 09:37

Mia Nikolić džudistkinja pirotskog kluba „Ipon 010“ osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije za mlađe devojčice i dečake, koje je danas 30.9.2023. godine održano u Beogradu. Na Prvenstvu Države učestvovalo je šestoro pirotskih džudista.
„Svesna sam da je srebrna medalja sjajan uspeh, ali nisam potpuno zadovoljna jer sam zbog male nepažnje, prilikom borbe u parteru, izgubila zlatnu medalju. Protivnica je već imala dve kazne i bila sam u velikoj prednosti. Međutim, tako je to u sportu, a ja obožavam džudo i nastavljam i dalje vredno da treniram“, izjavila je Mia Nikolić, vicešampionka Srbije u kategoriji do 44 kilograma.
„To je izuzetan uspeh, pre svega za Miu Nikolić, a naravno i za naš klub „Ipon 010“. Mia je sjajnim borbama samo opravdala ulogu favorita za medalju, jer je cele sezone imala odlične rezultate i bila visoko rangirana na listi Džudo saveza Srbije u svojoj kategoriji do 44 kilograma. Ni zlatna medalja ne bi bila nezaslužena, jer je Mia i u finalnoj borbi bila u velikoj prednosti. Ona je još jednom dokazala da je veliki borac i sjajna takmičarka, a ovaj rezultat je posledica dugogodišnjeg predanog rada“, rekao je trener džudo kluba „Ipon 010“ Danilo Drašković.
„Za klub koji postoji samo dve i po godine, ovo je neverovatan uspeh. O tome smo samo mogli da sanjamo kada smo osnivali klub. Prošle godine imali smo dva peta i dva sedma mesta na prvenstvima Srbije i bilo je samo pitanje vremena kada će se neko od džudista okititi medaljom. Mia je jedan od najiskusnijih i najupornijih boraca, ali takvih je na sreću u našem klubu još puno, pa zato ne sumnjam da ćemo nastaviti ovaj niz dobrih rezultata na velikim takmičenjima“, naglasio je trener Drašković
„Mi smo ove godine na Prvenstvu Države nastupili sa sedmoro takmičara. Svi su bili veoma dobri, ali im je za medalju nedostajalo iskustvo. Međutim, vreme radi za njih i uz dobre treninge ni medalje neće izostati. Zahvaljujuću podršci gradske uprave i sportskog centra naši džudisti mogu da nastupaju na svim prvenstvima Srbije. Sledeće godine očekujemo još veću budžetsku podršku, jer smo to zaslužili rezultatima. Ove godine smo u Pirot doneli više od 150 medalja, a Miin uspeh je kruna sezone“, zaključio je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.
Na Prvenstvu Države Srbije za mlađe devojčice i dečake, koje je danas održano u Beogradu nastupilo je 230 džudista iz 63 kluba iz cele Srbije .

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu