144 godine postojanja i rada Gimnazije u Pirotu

13.10.2023. 13:06

Gimnazija Pirot 23.oktobra navršava 144 godine postojanja i rada. Rođendan vredan divljenja i poštovanja. Mnogo je učenika, divnih, predanih ljudi, profesora i radnika škole, posvećenih i odgovornih direktora, dalo nemerljiv doprinos u oblikovanju obrazovane, kulturne mladeži i duhovne elite našeg kraja. Svi oni pronosili su i pronose ime i slavu Gimnazije i Pirota širom naše zemlje i sveta. Simbol obrazovanja pirotskog kraja iznedrio je svetske prvake u matematici, akademike, naučnike, lekare, brojne univerzitetske profesore, gradonačelnika, načelnike okruga, direktore drugih škola, obrazovnih i ustanova kulture, mnogih preduzeća i kompanija, stručnjake u različitim oblastima.

        U čast Školi, svim nekadašnjim i sadašnjim učenicima i profesorima, pripremili smo sadržajne, kvalitetne i zanimljive aktivnosti i manifestacije kojima slavimo njen rođendan. Moto ovogodišnjeg programa je „POHVALA KNjIZI ". Aktivnosti koje smo isplanirali traju od 16-24.oktobra. 

        I nije slučajno rođendan naše škole u oktobru. Oktobar je mesec u kome obeležavamo dečju nedelju, rođenje velikog Andrića. Oktobar je mesec knjige a ljubav prema knjizi i učenju u našoj školi, najjače je osećanje i obaveza.

       Naša školska knjiga se ne završava. Ona traje, kroz usud novog vremena i savremenih tokova prosvećivanja i života. U našim učionicama i za našim računarima stasavaju nove generacije uspešnih i odgovornih ljudi.

       Pozivam vas da svi zajedno učestvujemo u aktivnostima, i da budemo podrška jedni drugima. 

       Neka nam je svima srećan Dan škole, uz želje da nam Gimnazija traje i ostaje intelektualni moćnik Pirota. Uvek sa novim idejama za bolji i humaniji svet i u stalnoj borbi za učenje i znanje.

                                      Ivana Kostadinović, profesor

                                                    direktorka škole

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu