Delegacija grada Klermonferana iz Francuske u Pirotu – video

21.11.2023. 14:11

Grad Pirot je juče, 20. novembra 2023. godine posetila delegacija grada Klermonferana iz Francuske – zamenik gradonačelnika za studentska pitanja i evropske i međunarodne odnose gospodin Žerom Oslender (Jerome Auslender) i gospođa Elena Lukezi (Helene Lucchesi), iz odeljenja za evropske i međunarodne odnose Međunarodne mreže Mišelinovih gradova.
Sa predstavnicima gradske uprave, razgovaralo se o potencijalima buduće saradnje Pirota i Klermonferana, inače sedišta Mišelina, kao i o do sada ostvarenim zajedničkim aktivnostima. Naime, grad Pirot je član Međunarodne mreže Mišelinovih gradova od njenog osnivanja.
Između ostalog, jedan od rezultata dosadašnje saradnje je i poseta grupe dece iz Pirota Francuskoj, realizovana prošle godine. Na današnjem sastanku precizirane su dalje mogućnosti za uspostavljanje međunarodnih letnjih kampova za decu iz Pirota, Klermonferana i drugih gradova članica Mreže, kao i mogućnosti razmene iskustava u različitim oblastima, npr. uključivanja u ekosistem biznis inkubatora i startapova.
Gosti iz Klermonferana tokom ove kratke posete obišli su srednjovekovnu tvrđavu Kale, Muzej Ponišavlja i kupališni kompleks “Senjak”, a kroz razgovor predstavljeni su im i turistički potencijali Grada Pirota i okoline.
Današnja poseta i mnogobrojne teme pokrenute tokom razgovora, otvoriće mogućnost još aktivnije buduće saradnje, zajednički je zaključak domaćina i gostiju iz francuske.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu