Sindikat Sloga Izdvaja Tigar Tyres kao primer za ostale

05.12.2023. 14:38

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga, zajedno sa kolegama, 4. decembra 2023. godine, izvršio je posetu kolegama u fabrici Tigar Tyres d.o.o. (Michelin Grupa) u Pirotu i izrazio izuzetno zadovoljstvo uslovima rada i poštovanjem radničkih prava u ovoj kompaniji.

Veselinović je 4. decembra 2023. godine, sa pravnicom Lidijom Jovanović i članom glavnog odbora Danielom Paunovićem, posetio novoformirani sindikat Sloga u kompaniji Tigar Tyres d.o.o.

Domaćini posete bili su predsednik sindikata Sloga u toj kompaniji, Dejan Pančić, i potpredsednik Aleksandar Božilović.

Prvi deo posete obuhvatio je obilazak novootvorene kancelarije sindikata, smeštene u centru grada, blizu fabrike.

Nakon toga, usledio je sastanak sa menadžmentom fabrike, kojeg su predstavljali: Zoran Kostić, direktor ljudskih resursa, Dušan Dukić, rukovodilac kadrovske službe i Nemanja Đukić, pravnik, gde nam  je prezentovana istorija fabrike, osnovana 1959. godine i koja danas broji oko 4.000 radnika i predstavlja jednu od najuspešnijih Michelinovih  fabrika u Evropi.

Željko Veselinović je izjavio da je izuzetno zadovoljan uslovima rada u fabrici, naglasivši da francuska kompanija već primenjuje mnoge od predloga sadržanih u novom Zakonu o radu koji su predloženi od strane sindikata. Posebno je istakao visok nivo socijalnog dijaloga, prosečnu zaradu iznad 100.000 dinara, te brojne beneficije za zaposlene kao što su edukacija, pomoć za lečenje, privatno zdravstveno osiguranje, učešće u sportskim igrama, putovanja i dodatne plaćene dane za roditelje koji dobiju decu.

Naglašena je i izuzetna briga o zaposlenima tokom i nakon pandemije COVID-19, uključujući besplatno psihološko savetovalište. Predsednik sindikata Sloga u kompaniji, Dejan Pančić, izrazio je zadovoljstvo mogućnošću dijaloga i rešavanja problema sa menadžmentom.

Ova poseta je bila pravi primer kako strane kompanije treba da cene i poštuju svoje zaposlene. Veselinović je izrazio nadu da će i druge kompanije slediti ovaj primer u poštovanju radničkih prava i standarda.

Preuzeto sa sajta sloga.org.rs

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu