Dzudisti počeli pripreme za novu sezonu

15.01.2024. 10:39

Džudisti svih uzrasnih kategorija pirotskog kluba „Ipon 010“ ove nedelje intenzivirali su pripreme za početak nove sezone. Protekle srede pirotski džudisti bili su gosti džudo kluba „Lokomotiva“ iz Sofije, a tokom vikenda, zajedničke treninge su u Pirotu sa domaćinima imali takmičari iz Niša, Sokobanje i Sofije.  „Pošto nemamo dovoljno sredstava za klasične pripreme, a da takmičari ne bi bili uskraćeni za kvalitetne treninge, odlučili smo se za jeftiniju varijantu, odnosno za održavanje zajedničkih treninga sa prijateljskim klubovima. Završili smo sa bazičnim i počeli tehnički deo priprema, gde deca uvežbavaju borbe, specifičnu snagu i usavršavaju tehnike. Osnovni cilj nam je da kadeti budu spremni za predstojeće kvalifikacije za Prvenstvo Srbije. Drugi cilj je da se džudisti pripreme za novu sezonu, da promene partnere na borilištu, da nauče neke nove tehnike i da se druže. Treninzi su bili izuzetno korisni, kako za decu, tako i za trenere. Imali smo odlične sparing parnere iz Džudo kluba „Karađorđević“ iz Sokobanje, Džudo kluba „Kinezis“ iz Niša i kluba „Lokomotiva“ iz Sofije, odnosno Bugarske. Ako znamo da je klub iz Sokobanje jedan od najperspektivnijih mladih klubova u Srbiji, da je Univerzitetski džudo klub „Kinezis“ iz Niša godinama u vrhu srpskog džudoa, a da su džudisti „Lokomotive“ šampioni Bugarske, onda je jasno kakve su pripreme imali naši takmičari“, naglasio je  Danilo Drašković, trener Džudo kluba „Ipon 010“.

 „S obzirom da predstoji naporna sezona, koja počinje već u februaru, pripremamo se punim intenzitetom. Radimo malo više vežbe snage, a pripreme u Pirotu su nam izuzetno prijale. Protekla  godina za nas je bila veoma uspešna, iako imamo skromne uslove za treninge u Sokobanji. Saradnja sa pirotskim klubom je veoma uspešna, pa se nadam da će ove godine rezultati biti još bolji“, rekao je Slaviša Milijić, trener Džudo kluba „Karađorđević“ iz Sokobanje.

Džudistima iz Pirota i njihovim gostima na raspolaganju su osim hale i teretana, klizalište i bazen.

„Zahvaljujući razumevanju Nenada Đorđevića, direktora Sportskog centra i podršci  svih u ovoj ustanovi, uspeli smo da obezbedimo dovoljno termina za zajedničke treninge i da budemo dobri domaćini sportistima iz drugih gradova. Sezonu počinju naši kadeti već 3. februara kada ih očekuju kvalifikacije za Prvenstvo Srbije. Do tada svi naporno treniramo, a planirali smo još nekoliko zajedničkih treninga“, zaključio je Danilo Drašković, trener Džudo kluba „Ipon 010“ .

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu