Izložba crteža i slika Adela Faresa u Galeriji

01.02.2024. 12:43

U Galeriji “Čedomir Krstić” u Pirotu, u petak 9. februara, u 19 sati, biće otvorena izložba crteža i slika Adela Faresa.

Adel Fares je rođen 1994. u Beogradu.
Svoje umetničko obrazovanje započinje upisom u Srednu školu za Dizajn, U tom periodu stiče prva značajna iskustva grupnog izlaganja. Nakon toga upisuje Fakultet primenjenih umetnosti na kojem razvija svoj likovni izraz u različitim grafičkim tehnikama, i dobija godišnju nagradu za crtež. Takođe je bio i gostojući student na Fakultetu lepih umetnosti i dizajna u Bratislavi (Slovačka) na kojem je studirao jedan semester i napravio prezentaciju svog tadašnjeg rada. Svoje obrazovanje zaokružuje master studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Pitanje multikulture i porekla su glavne teme kojima se autor bavio u dosadšnjem radu. Sve prethodne serije radova su rađene kroz prizmu figurativnog slikarstva, dok u ovoj seriji napušta figuru i bavi se prostorom kao glavnim motivom. Tema nove serije radova prebacuje se na arhitekturu, odnosno arhitekturu i prirodu. Autor obrađuje njihov međusobni odnos, njihovu kohabitaciju. Do sada je imao 4 samostalne izložbe i 15 grupnih izložbi.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu