Заплењено злато вредно преко 70.000 евра

26.03.2024. 15:32

Царински службеници су током протеклог викенда на граничним прелазима Келебија и Градина, у сарадњи са полицијом, спречили два покушаја кријумчарења злата и запленили више од килограм инвестиционог злата и златног накита, чија је укупна вредност процењена на преко 70.000 евра.

На улазној страни граничног прелаза Келебија је 24. марта 2024. године, приликом детаљног прегледа путника и пртљага једног аутобуса заплењено укупно 63 златника ”Франц Јозеф”.

Мерeњем је утврђено да је укупна тежина великих (четвороструких) дуката, пронађених у џепу једног од возача аутобуса, готово 880 грама, док је њихова вредност процењена на више од 62.500 евра.

Скоро 250 грама непријављеног златног накита откривено је истог дана и на граничном прелазу Градина, приликом детаљне контроле за коју је на излазу из земље такође издвојен један аутобус.

Током прегледа царински службеници су у ранцу једног од путника затекли непријављене златне огрлице, наруквице, круну, прстење и минђуше, чија је укупна вредност процењена на преко 8.000 евра.

О коначној судбини привремено задржаног злата и у једном и у другом случају одлучиће надлежни суд.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu