Osam medalja za pirotske džudiste na međunarodnom turniru u Sarajevu.

08.04.2024. 15:51

Na 32. međunarodnom džudo kupu “Vinko Šamarlić” koji je u subotu 6. aprila održan u Sarajevu pirotski džudisti osvojili su 8 medalja. Maša Potić, Luka Golubović i Kostadin Kostić, osvojili su zlatne medalje, Katarina Nacić i Janko Potić, srebrne, a Staša Rakić, Mia Nikolić i Miloš Panić, bronzane medalje. Na turniru je učestvovalo 12 takmičara Džudo kluba “Ipon 010” iz Pirota. Gost turnira bio je Njegova Ekselencija Ivan Todorov, Ambasador Srbije u BiH i predsednik Skupštine Džudo saveza Srbije. 

Od takmičara je najviše pokazao Kostadin Kostić, koji je briljirao na borilištu. Polufinalna borba mu je bila najteža, dok je finale završio iponom za svega nekoliko sekundi. Maša Potić je takođe bila odlična, skoncentrisana i uporna, pa je u izuzetnoj konkurenciji osvojila najsjajnije odličje. “, rekao je trener Džudo kluba”Ipon 010” Danilo Drašković po završetku turnira.

Na 32. Međunarodnom džudo kupu”Vinko Šamarlić” koji je održan u Sarajevu učestvovalo je više od 400 takmičara iz 5 zemalja. Takmičenje su organizovali klubovi”Željezničar” i “Vogošća”.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu