Delegacija Komore Pirot u poseti Solunu.

17.04.2024. 12:19

Predstavnici Privredne komore Pirot i Saveza samostalnih sindikata grada Pirota učestvovali su na sednici Upravnog odbora Grčko-Srpske privredne komore (https://www.greekserbian.com) zajedno sa rukovodstvom Privredne Komore Vojvodine (https://www.pkv.rs) i Područne privredne komore Banja Luke (https://bl.komorars.ba/sr). 

Ispred Srpsko-Grčke komore prisustvovali su g. Kostas Georgakos, predsednik Komore i Branislav Prelević, nekadašnji reprezentativni košarkaš Crvene Zvezde i PAOK-a, viceguverner Regiona centralne Makedonije sa sedištem u Solunu.

Članove Upravnog odbora primio je zamenik ministra državne uprave za Makedoniju i Trakiju g. Efstathios Konstantinidis (www.matha.gr). Tom prilikom je, između ostalog, razgovarano o korišćenju potencijala luke Solun kao i o novom projektu Inovativne zone Solun, koju je predstavio predsednik i generalni direktor g. Nikos Efthymiadis.

ThessIntec (www.thessintec.eu) predstavlja  najveći projekat u Centralnoj Grčkoj namenjen razvoju tehnologija četvrte industrijske revolucije, koji će se prostirati na 70 hektara zemljišta, neposredno uz aerodrom Makedonija u Solunu.

U nastavku radne posete, delegaciju je primio gerealni direktor sajma Dr Kyriakos Pozrikidis (www.helexpo.gr) sa saradnicima, kada je dogovoreno učešće članica svih komora na novembarskom sajmu u Solunu po povlašćenim uslovima.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu