Saopštenje Policijske uprave Pirot

29.04.2024. 15:44

Полицијска управа у Пироту обавештава грађане да се у протеклој недељи (22.04 – 28.04.2024. године) на територији ПУ у Пироту,  догодило 6 саобраћајних незгода, од тога 1 са повређеним лицем, у којој је 1 лице задобило лаке телесне повреде и 5 саобраћајних незгода са мањом материјалном штетом.

У истом периоду, од стране полицијских службеника саобраћајне полиције, Полицијске управе у Пироту, откривено је и санкционисано укупно 685 прекршаја, од којих 421 прекршај непоштовања ограничења брзине кретања возила, 9 прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и 1 прекршај  управљање возилом под дејством психоактивних супстанци.

Имајући у виду да је у току ( од 25.04. до 01.05. 2024. године) међународна акција појачане конроле учесника у саобраћају (ROADPOL), усмерена на откривање прекршаја прекорачења брзине, као и да ће током првомајских и ускршњих празника (од 02.05. до 07.05. 2024. године) бити спроведена 4. Централна акција појачане контоле учесника у саобраћају, усмерена на откривање прекршаја непоштовања брзине кретања, управљања возилом под дејством алкохола и/или психоактивних супстанци, некоришћења сигурносног појаса, непрописног превоза деце, непрописног претицања, као и других прекршаја којима се угрожава безбедност учесника у саобраћају. Апелујемо на грађане да поштују ограничење брзине кретања возилом и правила саобраћаја, нарочито оних који се тичу психофизичких услова за управљање возилом.

Дана 27.04.2024. године, на државном путу 1. А реда А4 (аутопуту), од стране припадника саобраћајне полиције, Полицијске управе у Пироту, заустављен је возач трактора, који је управљао трактором крећући се претицајном – брзом саобраћајном траком намењеном за саобраћај возила из супротног смера. Имајући у виду да је возач изазвао непосредну опасност за друге учеснике у саобраћају, искључен је из саобраћаја и задржан у просторијама Полицијске управе у Пироту.

Припадници саобраћајне полиције Полицијске управе у Пироту ће вршити појачану контролу саобраћаја на свим путним правцима, нарочито оних који воде ка излетиштима и другим локацијама који грађани традиционално посећују у дане празника.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu