Pet medalja za pirotske džudiste.

11.05.2024. 16:20

Пет медаља за пиротске џудисте на Првенству централне Србије
Петоро изборило пласман на Првенство државе


Костадин Костић, Никола Ђуров и Петар Поповић освојили су сребрне медаље, а Миа Николић и Вук Тошић бронзане на Првенству централне Србије за старије девојчице и дечаке које је данас одржано на Сребрном језеру. Ово петоро такмичара Џудо клуба „Ипон 010“ пласирало се на Првенство државе, које ће следеће суботе бити одржано у Београду. Маша Потић и Теодора Петровић освојиле су пето место.
“Већина такмичара данас се одлично борила и сасвим заслужено освојила пласман на Првенство Србије. Пет медаља, односно пласмана је изузетан успех. Битно је да смо напредовали у односу на прошлу годину, када смо освојили три медаље. Свих седам такмичара освојило је бодове, а мало је недостајало да и Маша и Теодора освоје медаљу. У јакој конкуренцији, у категорији до 66 килограма, Костадин Костић је био изузетно успешан до финала, у коме је изгубио тако што је добио три заслужене казне. Најважније је да смо остварили наш циљ, а то је да се већина такмичара пласира на Првенство Србије. Наши џудисти тако постају искуснији и бољи, а и велика је част бити међу 16 најбољих у држави. Сви и даље свакодневно вредно тренирамо јер нас очекује пуно такмичења токо маја и јуна, а сигуран сам да резултати неће изостати”, рекао је Данило Драшковић, тренер Џудо клуба “Ипон 010”.
На Првенству централне Србије, које је данас одржано на Сребрном језеру у организацији Џудо савеза централне Србије и клуба „Велико Градиште“ наступило је 120 џудиста узраста од 12 до 14 година, из 25 клубова центалне Србије. На Првенству Србије за старије девојчице и дечаке, које ће следеће суботе бити одржано у Београду, у свакој категорији за медаље ће се борити по 16 џудиста који су се квалификовали на регионалним првенствима централне Србије, Београда и Војводине.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu