Osam medalja za pirotske džudiste na međunarodnom turniru u Jagodini.

12.05.2024. 16:38

     На међународном турниру који је данас одржан у Јагодини, пиротски џудисти освојили су осам медаља – две златне, две сребрне и четири бронзане. У категоријама старији полетарци, млађе девојчице и дечаци и кадети на борилишта је изашло четрнаесторо џудиста  клуба „Ипон 010“. Екипу су предводили тренери Марко Ценић и Данило Драшковић. Златне медаље освојили су Софија Јовичић и Милош Панић, сребрне Катарина Нацић и Маша Крстић, а бронзане Сташа Ракић, Милица Сандић, Лука Голубовић и Јанко Потић. 

     „Поново смо постигли  одличне резултате на овом јаком међународном такмичењу. Задовољан сам залагањем већине џудиста и веома поносан на њих. У својим категоријама данас су доминирали Софија Јовичић и Милош Панић. Софијине  три борбе трајале су по неколико секунди, што довољно говори о апсолутној доминацији, док је Милош у једној од најјачих група успео да савлада три противника и заслужено освоји најсјајније одличје. Велику борбеност и пожртвовање демонстрирале су Катарина Нацић и Сташа Ракић, које ни повреда, односно болест, није спречила да освоје медаље. Ови резултати су последица напорних тренинга и верујем да могу да буду још бољи. До краја сезоне очекује нас још пуно изазова,” сумирао је утиске по завршетку борби  тренер Џудо клуба „Ипон 010“ Данило Драшковић.

      На међународном турниру који је данас одржан у Јагодини учествовало је скоро 350 џудиста из четрдесетак клубова из Румуније, Русије, Македоније и Србије.

oppo_0

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu