Obaveštenje policijske uprave Pirot

13.05.2024. 12:30

Полицијска управа у Пироту обавештава грађане да се у протеклој недељи (07.05 – 12.05.2024. године) на територији ПУ у Пироту, догодилo 9 саобраћајних незгода, од тога 3 са повређеним лицима, у којима су 3 лица задобила лаке телесне повреде и 6 саобраћајних незгода са мањом материјалном штетом.

У истом периоду, од стране полицијских службеника саобраћајне полиције, Полицијске управе у Пироту, откривено је и санкционисано укупно 412 прекршаја.

Припадници саобраћајне полиције, Полицијске управе у Пироту, од 13. до 19. маја, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Током акције, Одељење саобраћајне полиције, Полицијске управе у Пироту, патроле ће првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила. Том приликом, доследно ће контролисати поштовање одредби Закона о безбедости саобраћаја на путевима и Закона о радном времену посаде возила у  друмском превозу и тахографима и неће дозволити отпочињање организованог превоза деце у случају да се контролом утврде неправилности.

Током међунароне акције појачане контроле аутобуса и теретних возила, која је спроведена у феруару ове године, припадници саораћајне полиције открили су и санкционисали 324 прекршаја возача аутобуса и теретних возила.

У склопу превентивних активности, а у циљу повећања свести свих учесника у саобраћају о значају кришћења сигурносних појасева, припадници саораћајне полиције, Полицијске управе у  Пироту, позивају представнике удружења возача који обављају такси превоз путника, да у просторијама Одељења саобраћајне полиције, Полицијске управе у Пироту, у улици Вука Караџића, број 1, изврше преузимање налепница за возила, под слоганом „БУДИ БЕЗБЕДАН! ВЕЖИ ПОЈАС!“. Полицијски службеници саобраћајне полиције су отпочели са појачаним акивностима на уочавању и санкционисању прекршаја невезивања сигурносног појаса са акцентом на ове прекршаје које врше путници у такси возилима.

Полицијска управа у Пироту, апелује на грађане да прилагоде брзину кретања возилом и повећају опрезност у саобраћају, као и да поштују сва правила саобраћаја како би стање безбедности учесника у саобраћају било што повољније.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu