Bronzana medalja za Kostadina Kostića na Prvenstvu Srbije, još jedna državna medalja za pirotski džudo.

19.05.2024. 11:22

Костадин Костић џудиста пиротског клуба „Ипон 010“ освојиo је бронзану медаљу на Првенству Србије за старије девојчице и дечаке, које је данас 18.5.2024. године одржано у Београду. На Првенству државе учествовало је двоје пиротских џудиста – Костадин Костић и Миа Николић.
„Бронзана медаља је сјајан успех и велика сатисфакција за вишегодишњи напоран рад. Тренутак непажње и мала деконцентрација у четвртфиналу, коштали су ме борбе за златну медаљу, али сам веома задовољан, јер сам осим тог једног пораза, остварио четири убедљиве победе. Џудо је за мене саставни део живота, најлепши спорт и трудићу се да се и даље усавршавам. Надам се да је ово само први у низу значајних успеха“, изјавио је Костадин Костић, бронзани на првенству Србије у категорији до 66 килограма.
„То је изузетан успех, не само за Костадина Костића, него и за наш клуб „Ипон 010“. Костадин је сјајним борбама оправдао улогу једног од фаворита за медаљу, јер је целе сезоне имао одличне резултате и био високо рангиран на листи Џудо савеза Србије у својој категорији до 66 килограма. Медаља сија златним сјајем јер је у овој категорији најјача конкуренција у Србији. Регистровано је више од стотину џудиста, а данас је на борилишта изашло 16 најбољих. Костадин је свима доказао оно што ми у клубу одавно знамо, да је велики борац, да никада не одустаје и да је спреман за такмичења међународног ранга. На путу успеха Костадина није спречила ни тешка повреда, а он је прави пример како се бране боје клуба и града на великим такмичењима.“, рекао је тренер џудо клуба „Ипон 010“ Данило Драшковић.
„Почели смо да убиремо плодове трогодишњег изузетно напорног рада. Сезона је тек на почетку и само је питање времена када ће се још неко од џудиста окитити државном медаљом. Данас је на Првенству Србије наступила и Миа Николић, једна од наших најискуснијих такмичарки. Миа није успела да оствари пласман, јер је конкуренција била изузетна, а она међу најмлађима. С обзиром на чињеницу да је ове године променила старосну категорију, прави резултати од ње се очекују догодине“, нагласио је тренер Драшковић.
„Време ради за све нас у клубу, како за такмичаре, тако и за тренере. Могу да најавим да ће захваљујућу подршци, спортског центра, градске управе и разумевању градоначелника Владана Васића, наши најискуснији џудисти ове године почети да наступају на европским куповима. Битно је да стекнемо искуство на такмичењима светског ранга. То је примарни циљ, а следећи је освајање бодова за светску ранг листу. Сигуран сам да ће чланови нашег клуба на достојан начин представити свој град и Србију“, закључио је Данило Драшковић, тренер џудо клуба „Ипон 010“.
На Првенству Србије за старије девојчице и дечаке, које је данас одржано у Београду наступило је више од 200 џудиста из 61 клуба из целе Србије .

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu