Gimnazija Pirot osvojila je 2.mesto u ženskoj sportskoj gimnastici.

30.05.2024. 11:22

Na školskim olimpijskim igrama za osnovne i srednje škole u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici održanim u Novom Sadu 28.5.2024. pirotski učenici ostvarili su veoma zapažene rezultate.
U konkurenciji srednjih škola u ženskoj sportskoj gimnastici Gimnazija Pirot osvojila je 2.mesto u ekipnom plasmanu u preoštroj konkurenciji u sastavu Milica Golubović, Milica Mladenović i Mila Đurić odmah iza prvoplasirane ekipe Gimnazije Isidora Sekulić iz Novog Sada. Naše gimnastičarke su izuzetno ozbiljnim pristupom i vežbanjem uspele da se izbore za visok plasman i donesu odličja u Pirot.  Trećeplasirana ekipa bila je ekipa Gimnazije Smederevo. Vođa pirotskih gimnastičarki bio je prof. Zoran Jocić.
U konkurenciji 7-8 razreda u muškoj konkurenciji OŠ “Vuk Karadžić” iz Pirota osvojila je 1.mesto ekipno i ponovila uspeh od prošle godine u sastavu Janko Živković, Mihajlo Đorđević, Marko Živković i Andrija Jovanović. Drugoplasirana ekipa bila je iz OŠ “Jovan Grčić ” iz Beočina i trećeplasirana OŠ” Desanka Maksimović” iz Čokota. Vođa pirotske ekipe bila je prof.fiz.vaspitanja Vesna Vasić.
Svi ostali učesnici imali su zapažene nastupe i najavili sjajnu budućnost za pirotsku školsku gimnastiku.

Koordinaciju i organizaciju puta pirotskih učenika u Novom Sadu sproveo je Savez za školski sport Grada Pirota na čelu sa organizatorom Milanom Tošićem i stručnim saradnikom prof.Stevanom Stefanovićem iz Gimnastičkog kluba “Soko 2011”.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu