Pet medalja za pirotske džudiste na Prvenstvu centralne Srbije. Sedam plasmana za Prvenstvo Države.

01.06.2024. 20:57

Сара Ракић освојила је златну медаљу, Лука Голубовић и Огњен Вељић сребрне, а Тара Крстић и Сташа Ракић бронзане медаље на Првенству централне Србије за млађе девојчице и дечаке (рођени 2012. и 2013. године), које је данас 1.6.2024. године одржано Чачку. Пиротски Џудо клуб “Ипон 010” представљало је десеторо џудиста и тренер Марко Ценић. На основу правилника и квота, седморо такмичара квалификовало се за Првенство Државе које ће за 15 дана бити одржано у Београду. 

„Овај сјајан резултат је само потврда добрих припрема у протеклих неколико месеци и великог залагања наших младих џудиста. Најважније је да су сви такмичари данас показали одличну борбеност и познавање техника. Нажалост, поново имамо превише петих места, односно четири изгубљене медаље.  Најближи бронзи био је Јанко Потић. Од десеторо џудиста, седморо је изборило пласман на Првенство Србије. Сара Ракић била је апсолутно убедљива у својој категорији и тиме само потврдила одличну форму. Лука Голубовић је златну медаљу изгубио за само један поен, иако је био бољи од свог противника. Уз мало среће, можемо да очекујемо добар резултат на  Првенству Државе. Такмичари који су изборили пласман на Првенство Србије, доказали су да припадају врху српског џудоа, јер на Првенству учествује само 16 најбољих“, рекао је Марко Ценић, тренер џудо клуба „Ипон 010“.

    На Првенству централне Србије за  млађе девојчице и дечаке, које је данас одржано у Чачку учествовало је 150 џудиста из 22 клуба. Пиротски такмичари заузели су четврто место у генералном пласману.

oppo_0

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu