Prvi nastup pirotskih džudista na Evropskom kupu.

04.06.2024. 14:13

На Европском купу за младе џудо наде, који је протеклог викенда одржан у мађарском граду Ђер, учествовало је четворо пиротских џудиста који су рођени 2010. и 2011. године и Данило Драшковић, тренер клуба „Ипон 010“.  Овај џудо куп биће упамћен као прво велико такмичење на коме су учествовали наши џудисти, а које се бодује за светску ранг листу.

„Наши такмичари нису бриљирали, али то није ни био циљ. Учешћем на овом Европском купу желели смо да најперспективнији такмичари, узраста старије девојчице и дечаци, стекну искуство наступа на турнирима светског ранга прве категорије. Ово је и за мене било драгоцено искуство, јер су правила на оваквим такмичењима мало другачија и много строжа. Велики је резултат то што смо успели да за само три године постојања наступимо на оваквом такмичењу. Миа Николић и Теодора Петровић биле су најближе медаљи, али су морале да се задовоље петим местима. Маша Потић и Костадин Костић у веома јакој конкуренцији нису успели да се пласирају у завршницу турнира. На Евро купу је учествовало 175 џудиста из 15 земаља, па сматрам да смо достојно представљали Пирот и Србију. Иза нас је пуно сати напорних тренинга и верујем да уз добар рад ни медаље неће изостати на неком од следећих великих такмичења. До краја године у плану је наступ на још неколико Европских купова за џудо наде и кадете“, рекао је Данило Драшковић, тренер Џудо клуба „Ипон 010“.

„Следеће четири недеље биће веома напорне за све у клубу. Очекује нас 9. јуна велики међународни турнир у Охриду, у Северној Македонији, за све узрасне категорије, а учешће су најавили џудисти из 15 земаља. Млађе девојчице и дечаци 15. јуна наступају на Првенству државе у Београду. Кадети и старије девојчице и дечаци 16. јуна одлазе у Панађуриште у Бугарску, на један од највећих турнира у региону. Већ 22. јуна очекује нас турнир за најмлађе категорије у Соко Бањи, а последње недеље овог месеца учествујемо на трниру и тренинг кампу у Грчкој у Јањини. Не сумњам да ће џудисти својим успесима обрадовати све љубитеље спорта у Пироту“, закључио је тренер Драшковић.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu