Deset medalja za pirotske džudiste.

10.06.2024. 10:45

            Сара Ракић и Милош Панић освојили су златне медаље, Софија Јовичић, Дарија Игњатовић и Петар Поповић, сребрне, а Стефана Голубовић, Маша Потић, Теодора Петровић, Миа Николић и Никола Ђуров бронзане медаље, на деветом међународном турниру “Струга опен” који је јуче одржан у Охриду у Северној Македонији. Четрнаесторо џудиста клуба “Ипон 010” наступило је у свим узрасним категоријама. Тренери Данило Драшковић и Марко Ценић кажу да је упркос слабој организацији Међународни турнир у Охриду  био веома успешан за џудисте из Пирота.

            “Веома сам задовољан наступом већине наших џудиста јер су без обзира на медаље  показали добру технику, одлучност и дисциплину. У веома јакој конкуренцији џудиста из 12 земаља света, достојно су репрезентовали Пирот и Србију. Такмичење је било изузетно напорно и за децу и за тренере, јер је због огромног броја такмичара траjало пуних 12 сати. Упркос свему, 10 медаља и четири пета места довољан су показатељ успеха пиротских џудиста. На овом такммичењу апсолутно су доминирали Сара Ракић и Милош Панић. Софија Јовичић је имала три сјајне победе и један пораз и за нијансу изгубила златну медању. Лука Голубовић је упркос повреди лакта и лошем суђењу, освојио пето место у веома јакој конкуренцији. Наше најмађе такмичарке Дариј и Касија показале су добре технике и доказале да су будућност нашег џудо клуба”, рекао је Данило Драшковић, тренер Џудо клуба “Ипон 010”.

            Интернационални турнир “Струга опен” који је одржан у Охриду у Северној Македонији  окупио је више од 500 џудиста из 50 клубова из 12 земаља света.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu