Svečani prijem za učenike takmičare u Gimnaziji Pirot.

13.06.2024. 22:08Пријем за ученике, учеснике такмичења свих нивоа, која су у Календару такмичења Министарства просвете РС, и њихове менторе, приредила је данас, 13.јуна, у Свечаној сали школе, директорка Ивана Костадиновић, и том приликом се присутнима обратила речима:
„Остварени су резултати вредни поштовања, они који имају трајну вредност, јер су постигнути сопственим радом и трудом мотивисаних, амбициозних ученика-такмичара и њихових ментора.
Ако немамо циљ, никада нећемо стићи до њега. Управо такмичења су циљеви који снажно мотивишу. Они су добар начин да одмерите себе, да се добро осећате кад постигнете више и будете слични онима којима се дивите. У такмичење се креће као у игру великог изазова. Она потом прерасте у игру која је надигравање креативних способности, интелектуални механизам који даје врхунске резултате у условима пуног оптерећења и доводи на стазу успеха. Труд се увек исплати!
Када у школи имате таленте, вредне и амбициозне ђаке, онда знате да ће она имати достојне представнике за било које активности, оне који ће чувати и проносити њену славу. То сте данас, овде, ви, драги млади људи и поштоване колеге, ментори наших ученика-такмичара.
Хвала свима на свим постигнутим резултатима! Заслужили сте све честитке!“

Ученици који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима добили су књиге као награде, а сви учесници такмичења добили су дипломе. Подељено је 30 књига за најуспешније, а на такмичењима свих нивоа, на такмичењима из различитих наставних области, из Гимназије Пирот учествовало је око 250 ученика.

Фото: Илија Пејчић Лика

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu