Preventivni pregledi

14.06.2024. 17:34

Poštovani sugrađani,

Obaveštavamo Vas da će u cilju prevencije zdravlja u nedelju 16.06.2024. god. u periodu od 08h do 17h, biti organizovani preventivni pregledi i to pregledi dece u prostorijama Savetovališta za mlade- dispanzer za decu na Keju. Pregledi dece ORL specijaliste biće omogućeni u specijalističkoj ambulanti u Opštoj bolnici Pirot, po želji roditelja ili preporuci pedijatra. U laboratoriji na Keju biće organizovana provera krvne slike, šećera u krvi i biohemijske analize tumor markera: alfapreto proteina CA,CA-19-9.

U prostoru Opšte bolnice Pirot biće oragnizovano merenje krvnog pritiska, ultrazvučni pregled stomaka i karlice, kao i pregled dermatologa(dermoskopski pregled mladeža).

Nije potrebno prethodno zakazivanje preventivnih pregleda, već građani mogu da dodju u navedenom vremenskom periodu na pomenutim lokacijama.

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne pregleda učinu pristupačniji građanima, posebno se ističe značaj pregleda dece i prevencija maligniteta kože.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu