Na Gradini u torbici skoro kilogram neprijavljenog zlata.

18.06.2024. 15:41

Царински службеници су, у сарадњи са полицијом, 17. јуна 2024. године на граничном прелазу Градина спречили покушај преноса готово килограм непријављеног златног накита, који је путница носила у личној торбици.  

Случај је откривен на излазу граничног прелаза, када је на ред за редовну контролу пристигла ”Toyota Avensis” страних регистарских ознака, којим је путовао један брачни пар.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве, супружници су рекли да сем личног пртљага немају ништа за пријаву.

Међутим, детаљним прегледом који је уследио, откривено је да супруга возача у торбици коју је носила уз себе има златни појас тежак 775 грама и три златна прстена од 8 грама, чија је укупна вредност процењена на нешто више од 46.000 евра.

Како вредност откривеног накита прелази једну трећину вредности возила у коме је роба превожена и аутомобил је привремено задржан до окончања поступка, чиме је укупна вредност прекршаја повећана на готово 57.000 евра.

Подсећамо путнике да је најсигурније да приликом преласка границе пријаве све драгоцености које носе на себи или у пртљагу и тако избегну ризик да им оне буду привремено или трајно одузете. То се односи како на лични накит и луксузне сатове, тако и на инвестиционо злато у облику плочица, полуга и новчића.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu