Pirotski džudisti osvojili 14 medalja u Sokobanji.

22.06.2024. 16:33Четрнаест медаља за џудисте Пирота на турниру у Сокобањи
Победнички пехар за екипу млађих девојчица

На међународном турниру „Сокобања опен“ који је одржан данас, џудисти клуба „Ипон 010“ освојили су 14 медаља и два пета места. Биланс је следећи – 4 златне и по 5 сребрних и бронзаних. Сара Ракић, Милош Панић, Никола Ђуров и Петар Поповић освојили су златне медаље, Милица Сандић, Сташа Ракић, Теодора Петровић, Огњен Вељић и Лука Голубовић сребрне, а Миа Николић, Катарина Нацић, Јаков Станојевић, Дуња Игић и Вук Тошић бронзане медаље. У категоријама старији полетарци, млађе девојчице и дечаци и старије девојчице и дечаци на борилишта је изашло двадесет двоје џудиста из Пирота.
„Поново су наши џудисти били сјајни и наставили да нижу успехе и на последњем турниру у Србији у овој полу-сезони. Задовољан сам залагањем већине такмичара и поносан на њих јер су издржали све напорне тренинге и такмичења. У својим категоријама данас су бриљирали Сара Ракић и Милош Панић. Њих двоје су демонстрирали изузетно владање техникама и највећу борбеност. Поносан сам на чињеницу да су млађе девојчице најбоље на турниру и да смо заузели четврто место у укупном пласману, одмах иза Црвене Звезде, Смедерева и Партизана. Ова полу-сезона, у којој су наши такмичари освојили више од 130 медаља, на тридесетак међународних турнира и државним првенствима, показала је да је да смо један од најбољих џудо клубова у Србији и међу најуспешнијим спортским колективима у Пироту”, нагласио је Данило Драшковић, тренер Џудо клуба „Ипон 010“ .
У ревијалном делу туринира наступиле су Дарија Игњатовић и Касија Ђорђевић, најмлађе џудисткиње, које још увек нису регистроване за званична такмичења.
„Дарија и Касија су биле одличне. Показале су велику борбеност и дисциплину на татамију као и завидно познавање техника. Оне су будућност нашег клуба и то ће тек потврдити у годинама које долазе. Оваква искуства су изузетна, јер млади џудисти добијају прилику да осете драж такмичења и да преброде трему пре званичних наступа”, рекао је Марко Ценић, тренер најмлађих џудиста.
На турниру који је данас одржан у Сокобањи учествовало око 300 џудиста из тридесетак клубова. За најмлађе такмичаре полу-сезона је практично завршена, а неколико искусних такмичара следећег викенда одлази на камп у Грчку, где ће учествовати на великом интернационалном турниру у Јањини.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu