Saopštenje Policijske uprave Pirot

24.06.2024. 12:27

Полицијска управа у Пироту обавештава грађане да су се у протеклој недељи (17.06 – 23.06.2024. године) на територији ПУ у Пироту, догодиле 12 саобраћајне незгоде, од тога 4 са повређеним лицима, у којима je 1 лицe задобило тешке телесне повреде, 3 лица задобила су лаке телесне повреде и 8 саобраћајних незгода са мањом материјалном штетом.

У циљу унапређења стања безбедности саобраћаја у периоду од 17. до 23. јуна 2024. године, у 30 европских земаља које су чланице организације „ROADPOL“ (мрежа саобраћајних полиција Европе), спроведена је међународна акција појачане контроле саобраћаја, која је била усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Том приликом, од стране полицијских службеника саобраћајне полиције Пирот, откривена су и санкционисана укупно 493 прекршаја, од којих су 32 прекршаја због управљања возилом под дејством алкохола, 2 прекршаја због управљања под дејством психоактивних супстанци и 459 осталих прекршаја.

Полицијска управа у Пироту апелује на грађане да прилагоде брзину кретања возилом и повећају опрезност у саобраћају, као и да поштују сва правила саобраћаја како би стање безбедности учесника у саобраћају било што повољније.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu