Četiri medalje za džudiste Pirota na turniru u Grčkoj.

30.06.2024. 17:06

Четири медаље освојили су пиротски џудисти на Међународном турниру „Спартакос“ који је овог викенда одржан у Јањини у Грчкој. Шесторо џудиста клуба „Ипон 010“, предвођени тренером Данилом Драшковићем, освојило је једну златну, три бронзане медаље и два пета места. Софија Јовичић освојила је златну медаљу, а Теодора Петровић, Маша Потић и Миа Николић бронзане медаље. Немања Нацић и Никола Поповић заузели су пета места у својим категоријама. На турниру „Спартакос“ џудисти Пирота су се такмичили у две узрасне категорије – кадети и старије девојчице.
„Ово је одличан резултат за крај веома успешне полу-сезоне. Задовољан сам залагањем свих џудиста, посебно ако се узме у обзир да је ово последњи турнир у дугој и напорној полу-сезони. Одушевљен сам чињеницом да смо са овим медаљама прешли магичну бројку од 150 освојених одличја у полу сезони. Резултат за понос.
Софија Јовичић је поново била одлична и врло убедљива у својој категорији, кадеткиње до 63 килограма. Једино јој је противница из Црне Горе у финалној борби пружила мало јачи отпор. Три старије девојчице Маша, Миа и Теодора су биле солидне. Мало је недостајало па да се вратимо са још две медаље, јер су Немања и Никола били веома добри, а о бронзаној медаљи одлучивале су нијансе“, сумирао је утиске Данило Драшковић, тренер пиротских џудиста.
„Организација турнира је била савршена и велика је част и задовољство представљати свој град и Србију на једном таквом међународном турниру. У два дана видели смо квалитетне борбе неколико стотина такмичара из седам земаља Европе. Остајемо у Јањини још пет дана, јер ћемо бити учесници Спартакос џудо фестивала. То је прилика да наши искусни такмичари и ја усвојимо нова знања, јер су предавачи и тренери на кампу искусни мајстори џудоа и стручњаци из области медицине, психологије и дијететике. То значи да већ почињемо припреме за други део сезоне”, рекао је Данило Драшковић, тренер Џудо клуба „Ипон 010“.

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu