Ističe rok za podnošenje zahteva za legalizaciju

28.01.2014. 12:05
преузимање

Rok za podnošenje zahteva za legalizaciju objekata gradjenih bez dozvole ističe 29. januara. U ministrastvu gradjevine kažu da neće biti novog roka i upozoravaju da će kazna za one koji se ne prijave biti rušenje nelegalno izgradjenih objekata.Kako je za Pi kanal izjavio Zoran Krstić, načelnik Odeljenja za stambeno komunalne delatnosti,u propisanom roku od 90 dana koji ističe sutra, u opštinski uslužni centar podnet je 191 zahtev, a veći broj zahteva očekuje se danas I sutra. Od 2003. kada je počela legalizacija do sada je predato 5675 zahteva. 816 zahteva je rešeno, što je procentualno više u odnosu na republički prosek.

Prema Zakonu o legalizaciji koji je stupio na snagu 1. novembra prošle godine, građani mogu da legalizuju objekte koji su izgrađeni i posle 2009. godine odnosno do stupanja na snagu zakona. U opštinskoj službi je sve spremno za obradu svih prispelih zahteva.

Inače, zahtev za legalizaciju treba da sadrži geodetski snimak, projekat izvedenog objekta u tri primerka, dokaz o pravu korišćenja svojine odnosno zakupa na građevinskom zemljištu, ili dokaz o pravu svojine na objektu, zatim dokaz o uređivanju odnosa u pogledu plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i dokaz o uplati administrativne takse.

 

 

 

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot