Opštinski Konkurs za stipendiranje studenata

04.02.2014. 10:57
P10009491

OPština Pirot raspisala je konkurs za stipendiranje studenata za školsku 2013/2014. godinu. Opština će dodeliti  10 stipendija studentima za školsku 2013/2014. godinu. Stipendije će biti dodeljene isključivo studentima koji se školuju za zanimanja koja su deficitarna na osnovu evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, utvrdjenih potreba u prduzećima I ustanovama, kao I studentima iz porodice korisnika novčane socijalne pomoći kod Centra za socijalni rad, bez obzira za koju se vrstu zanimanja školuju. . Deficitarna zanimanaj su : diplomirani matematičar, diplomirani fizičar, diplomirani farmaceut, diplomirani muzički umetnik-pijanista, diplomiranmi inženjer tekstilne tehnologije, diplomirani socijalni radnik.

Pravo na stipendiju imaju studenti od prve do završne godine osnovnih I integrisanih akademskih studija , koji su upisali studijski program u trajanju od najmanje 8 semestara, bez obzira na prosek ocena. Korisnici stipendija iz Republičkog budžeta, ne mogu ostvariti pravo na opštinsku stipendiju, kao ni studenti trogodišnjih osnovnih ili strukovnih studija, master I doktorskih studija.

Za konkurisanje su potrebna sledćea dokumenta: uverenje o upisanom zimskom semestru, uverenje o prosečnoj oceni tokom studiranja, uverenje o prebivalištu studenta, fotokopija indeksa, prijava na konkurs. Konkursna dokumrentacija podnosi se u zatrvorenoj koverti Komisiji za dodelu stipendija preko opštinske pisarnice. Rok za prijavu je 21. februar.

Stipendije se isplaćuju u trajanju od 10 meseci , počev od februara u mesečnom iznosu od po 7 000 dinara.l

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot