Dvadeset pet kompanija zainteresovano za “Alpininu deonicu”

06.02.2014. 09:49
eko-koridor

Za nastavak gradnje Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, na kojoj je bila angažovana austrijska Alpina ,koja je bankrotirala, zainteresovano je 25 kompanija. Drugi produženi rok za podnošenje prijava ističe 13. februara. Prvobitni rokovi za ponuđače su bili 9. i 30. januara. “Koridori Srbije” su 15. novembra 2013. objavili poziv za dostavljanje ponuda za završetak izgradnje deonice autoputa Pirot (Istok)-Dimitrovgrad, gde su preostali radovi ukupne dužine 14,3 kilometara, a predviđeni rok za izgradnju je 450 dana. Radove na tom projektu finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).
Procedura nabavke za ugovore koji će biti finansirani sredstvima iz kredita EBRD je otvorena za firme iz bilo koje zemlje.
Ponuđač, da bi bio kvalifikovan za dodelu ugovora mora da ima minimalan prosečan godišnji prihod definisan kroz obračun izvedenih radova i radova koji su u toku, u poslednje tri godine i to u vrednosti od 40 miliona evra. Sve ponude moraju da sadrže garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 600.000 evra.
“Koridori Srbije” su sa austrijskom Alpinom bili ugovorili radove na Koridoru 10, od Pirota do Dimitrovgrada, ukupne vrednosti 59,3 miliona evra. Za sve izvedene radove plaćeno je nešto manje od 29,5 miliona evra.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot