Od 15.maja preduzeća u restruktuiranju beza zaštite države od poverilaca

25.04.2014. 10:16
prvi maj ad

Za dvadesetak dana državni poverioci moći će da naplaćuju dugovanja od preduzeća u restrukturiranju, koja ukupno premašuju milijardu i po evra.
Naime, od 15. maja, preduzeća u restrukturiranju prema odluci Ustavnog suda ostaju bez zaštite države od poverilaca. Prema procenama ekonomista u Srbiji je 153 takvih preduzeća. Kako je za Pi kanal izjavio Rodoljub Ćirić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Pirot u našoj opštini bez zaštite države od poverilaca ostaće jedno preduzeće -Prvi maj a.d. , ali sindikalisti očekuju da će država zbog kompleksnosti probolema produžiti predvidjeni rok.

Donošenje reformskih zakona preduslov su za rešavanje sudbine preduzeća u restruktuiranju, međutim, samo to, ipak, nije dovoljno.Moraće I u praksi nešto da se uradi, kažu sindikalisti jer ukoliko preduzeća u restruktuiranju ne nadju kupca, njihova imovina će zbog nagomilanih dugovanja ubrzo preći u ruke poverilaca.

Što se tiče broja zaposlenih u Prvom maju a.d. Neće biti mnogo onih koji će ostati bez posla, jer je većina radnika u ovom preduzeću pod ugovorom o delu.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot