Održana sednica SO Pirot

30.04.2014. 10:49
sednica-so-620x350

Sednica SO Pirot danas je protekla relativno mirno, u konstruktivnom radu odbornika I bez incidenata. Kako je I očekivano najveću pažnju odbornika zadobile su prve dve tačke dnevnog reda Odluka o završnom računu budzeta opštine za 2013. I Odluka o izmeni I dopuni Odluke o budzetu za 2014. godinu.

Većinom glasova odbornici su usvojili Odluke o završnom računu za 2013. I prvi ovogodišnji rebalans budzeta u kojem je zabeležen suficit od nešto više od 172 miliona dinara, od čega će 38 miliona biti namenski, a preostala sredstava nenamenski rasporedjena. Najveći deo nenamenskih sredstava nešto više od 82 miliona , biće opredeljen Direkciji za izgradnju opštine Pirot, po 7 miliona JP Gradska toplana I Fondu za razvoj poljoprivrede za subvencije, dodatna sredstva opredeljena su I JP Komunalac za nabavku komunalne infrastrukture, održavanju horizontalne I vertikalne signalizacije, kao I mesnim zajednicama. Predlog odborničke grupe gradjana SNS o izradi sveobuhvatnog programa štednje lokalne samouprave koji bi bio ugradjen u novi rebalans za 2014. a koji podrazumeva smanjenje troškova lokalne samouprave kako bi se povećala potreba za povećanjem prihoda nije usvojen.

Odbornici su danas usvojili I Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem Doma Zdravlja, Programe poslovanja JKP “Regionalna sanitarna deponija”, JP “Komunalac”, JKP “Gradska toplana”, kao I Odluke o otudjenju nepokretnosti iz javne svojine I davanju u zakup nepokretnosti u javnoj svojini opštine Pirot. Usvojena je I Odluka o proglašenju erozivnih područja na teritoriji opštine, Izmena I dopuna Odluke o dodatnim pravima u oblasti društvene brige o deci kao I Pravilnici o naknadama za rad Komisije za sprovodjenje postupka komasacije u KO Berilovac I Izvor I Izmeni Pravilnika o postupku I načinu rešavanja zahteva gradjana za naknadu štete nastale usled ujeda pasa lutalica. Na predlog Opštinskog veća razmatranje Odluke o utvrdjivanju ekonomski najniže cene u okviru taksi tarife po kojoj se auto taksi mora obavljati na teritoriji opštine Pirot je odložena. Na današnjoj sednici So Pirot dužnosti zamenika predsednika opštine razrešen je Branislav Kostić, a imenovan je I novi školski odbor OŠ “8. septembar”.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot