Projekti JP “Vodovod i kanalizacija” se realizuju po planu

28.05.2014. 10:35
vod-620x350

Na rešavanju višegodišnjeg problema zamućenja vode sa izvorišta Krupac, odakle se snabdevaju stanovnici Tijabare radiće se prema ustaljenom planu I programu, I elementarna nepogoda koja je pogodila Srbiju sredinom maja neće uticati na tok zacrtanih ciljeva, rekao je gostujući u emisiji Boje grada Zoran Nikolić, direktor JP “Vodovod I kanalizacija”. Pre nekoliko dana održana je I prezentacija projekta za rekonstrukciju crpne stanice Berilovac na kojem radi stručni tim Gradjevinskog fakulteta iz Niša I generalni projekat je već gotov.

S ciljem što boljeg iskorišenja vodnog potencijala Pirotske opštine, kako se nijednog trenutka potrošači ne bi doveli u situaciju nedostatka pijaće vode u JP “Vodovod I kanalizacija” u okviru redovnih aktivnosti radi se I na realizaciji projekta potencijalnog korišćenja vode iz Zavojskog jezera, kao I iz novih izvorišta.

Što se tiče vodosnabdevanja meštana u selima na kružnom putu, situacija sa mikrobiološkom ispravnošću vode sada je stabilna, a najverovatnije će I ovim korisnicima poput potrošačima u Tijabari , računi za maj biti umanjeni za 30 %.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot