Uslovi za primarnu separaciju otpada

04.06.2014. 10:10
Komunalac_logo_site_new1

U okviru finansijskog plana JP “Komunalac” ove godine kupilo je još 2 000 novih, plastičnih kanti za odlaganje smeća. Prve količine , 1380 je već uskladišteno u prostorijama preduzeća I one će tokom narednih dana biti rasporedjene na potezu od naselja Radnin Do do naselja Djeram,a jedan deo I u naselju Rogoz, izjavio je gostujući u emsiji Boje grada Boban Tolić, direktor Jp “Komunalac”.

Sa lokacija gde će gradjanima besplatno biti podeljene nove kante za smeće biće uklonjeni kontejneri, koji će nakon popravke biti postavljeni u još 15-tak sela pirotske opštine, čime će biti ispunjen plan Komunalca da 50-tak najvećih sela bude obuhvaćeno organizovanim odvoženjem smeća .

Prema Tolićevim rečima uvodjenjem organizovanog odvoženja smeća iz seoskih sredina u velikoj meri smanjen je broj divljih deponija,koje su ranijih godina predstavljale veliki problem.

Na svim lokacijama gde su postavljeni kontejneri za odlaganje smeća tokom juna biće postavljeni I žičani kontejneri za pet ambalažu. Polovina od planiranih 90 žičanih kontejnera je dopremljeno, a sa prethodnih 200 kontejnera ove količine biće dovoljne za prikupljanje oko 40 tona plastične ambalaže na godišnjem nivou.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot